CENTAURUS NOVOSTI

  • NOVOSTI
  • Vrime je od bakalara – pronađite ga u našoj ponudi

Vrime je od bakalara – pronađite ga u našoj ponudi

Dolazi nam vrime od bakalara. U želji da vam pomognemo pri odabiru i pripremi, zamolili smo našeg glavnog kuhara Mira Katušića par preporuka i savjeta:

IZBOR BAKALARA: Dobar bakalar je svijetao, bez tamnih fleka sebi. Mora imati ugodan miris sušene ribe. Na deklaraciji mora stajati latinski naziv za bakalar – “Gadus morhua”.

NAMAKANJE:
Pri pripremi za kuhanje, bakalar se ne lomi, nego se savija. To je bitno za zadržavanje ukusa i arome. Prešani bakalar se namače dva sata, dok standardnome treba (ovisno o veličini) između jednog i tri dana. Poželjno je mijenjati vodu jednom ili dva puta dnevno. Namočen bakalar treba držati na hladnom mjestu. Na taj način izbjegavamo razvoj bakterija.

PRIPREMA:
Skinuti opnu na mjestu gdje je bio stomak. Saviti bakalar i staviti u hladnu vodu. Nakon što zakuha, kuhati 5-10 minuta. Očistiti od kože i kostiju. Kod veće količine pri čišćenju vadite bakalar po bakalar iz vode. Vodu od kuhanja bakalara koristite za podlijevanje jela u kombinaciji s ribljim temeljcem. Kosti iz bakalara možete zavezati u gazu te koristiti u drugom jelu.
 

Naš Gastro odjel u ribarnici Poljud svakodnevno priprema jela od bakalara. Tu se možete uvjeriti u kvalitetu bakalara i dobiti savjet za pripremu od našeg Gastro tima. Sigurno ćete pronaći onaj koji najviše volite…

U ponudi imamo:
– sušeni bakalar
– norveški premium bakalar (vakumirani)
– namoćeni i očišćeni bakalar (trenutno na akciji -20%)

Dobrodošli u Gastro ribarnice Brač 🐟🐚🦀

PODJELI OBJAVU

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nedavne objave

Izrada ove web stranice sufinancirana je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost Centaurus d.o.o.