CENTAURUS NOVOSTI

  • NOVOSTI
  • Preuređenje ribarnice u City Centru One u Splitu

Preuređenje ribarnice u City Centru One u Splitu

Detalje oko preuređenja naše ribarnice u City Center-u one ispričali smo za Jutarnji.
Prenosimo u cijelosti tekst objavljen u Jutarnjem:

Posjet ribarnici jedno je od važnih rituala za sve Dalmatince, a Gastro ribarnica Brač podiže to iskustvo na novu razinu. Smještena u sklopu šoping centra City Center One u Splitu, ova sjajna “butiga” jedno je od deset maloprodajnih mjesta ovog brenda.

Za izgled i koncept samog dućana zaslužna je dizajnerica interijera Marijana Boljat iz studija Linija Moderna. Ona, pak, hvali vlasnike, opisujući ih kao ljude s vizijom, koji su jasno istaknuli da žele nešto posebno i drugačije te joj dali potpunu slobodu prilikom uređenja.

Adaptacija Gastro ribarnice Brač u City Centru One je dio većeg projekta tržnice tzv. pazara u samom centru. Mi smo dio centra već više od tri godine, gdje smo bilježili izvrsne poslovne rezultate. Prostor ribarnice je bio malen, svega 16 kvadrata, pa nam je bilo drago kad je došlo do ovog projekta u kojem smo preselili u reprezentativan prostor od 50 kvadrata – priča Hrvoje Baburica, voditelj razvoja pri ovoj tvrtki.

Željezo i drvo
Za izgled i koncept dućana zaslužna je dizajnerica interijera Marijana Boljat iz studija Linija Moderna (linijamoderna).
– Moram pohvaliti vlasnike kao ljude s vizijom koji su mi prepustili potpunu slobodu u uređenju interijera. Nit vodilja je bila da prostor bude poseban i drukčiji. Ideja je otvoriti prostor prema kupcu, dati mu širinu koja će ga zainteresirati za čitavu lepezu proizvoda. Prodajni dućan je zamišljen kao mjesto gdje će se kupci ugodno osjećati. Pokušala sam osmisliti prostor u kojemu ćete osjetiti dalmatinske emocije detaljima iz naše prošlosti u kombinaciji s modernim – kaže Marijana i dodaje kako je to postignuto materijalima i detaljima.

Modernom prostoru poseban karakter daju tradicionalni detalji, a ističe se zidna keramika slagana u riblju kost

Keramika je zastupljena kao zidna i podna obloga, jer je jednostavno tako trebalo biti radi specifične branše, stalnog korištenja vode i čišćenja ribe te lakšeg održavanja. Kako bismo unijeli malo posebnog štiha, keramiku na zidu smo slagali u obliku riblje kosti, što je ispalo pun pogodak, diglo je čitav prostor. Stil je kombinacija tradicionalnog dalmatinskog sa zrakama modernog prostora gdje se kupac “ne boji” ući nego se osjeća ugodno. Najlakše mi ga je opisati kao prostor s dušom – ističe dizajnerica.

Karakter prostoru daju zanimljivi detalji: drvene kutije na zidovima koje su slagane u obliku otočića, vesla, ferali…

Svi ti stari detalji dali su pečat onog našeg dalmatinskog autohtonog. Ormari s delikatesama i vinom rađeni su po mjeri u kombinaciji željezne konstrukcije i drva hrasta iz Hrvatske. Dekoracije su ciljano od drveta da daju toplinu sivoj boji koja prevladava prostorom – nabraja dizajnerica, a nas zanima kako je riješena rasvjeta.

Zahtjevni kupci
Osim lanterni koje su dominantne pri samom ulasku u prostor i koje imaju više dekorativnu funkciju, u prostoru je ostatak rasvjete prilagođen što boljem osvjetljenju samih proizvoda, dakle radi se o ugradbenoj led rasvjeti koja je jako bitna kod svježe ribe. Današnji kupci su zahtjevni pri osvjetljenju prostora i to treba poštivati – ističe Marijana Boljat, a vlasnici Ivo i Toni Bartulović slažu se kako je dizajn važan.

Prvom ribarnicom u City centru One kupcima smo ponudili mjesto gdje mogu naći svježu i zamrznutu ribu te razne delicije s okusom mora. Rezultati su brzo uslijedili jer su kupci prepoznali da iza dobro dizajniranog prostora stoje proizvodi vrhunske kvalitete. Otvorenjem pazara, naše prodajno mjesto dobilo je novu dimenziju. Ponudu smo proširili na vrhunska vina i sireve te izbor delikatesa koje smo digli na novu razinu jer smo birali najbolje domaće proizvode OPG proizvođača – zaključuju.


Slike s otvorenja pogledajte u galeriji ispod.

PODJELI OBJAVU

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nedavne objave

Izrada ove web stranice sufinancirana je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost Centaurus d.o.o.